KATI NEW LOOK

Kreatív Ikonikus Kortalan Stílus

Gondolataim a nőnap kapcsán: játszunk közösen

2018. március 09. 13:58 - ketibredso

 

elle-ss18-trend-report-2a-1508859946.jpg

Mint ahogy a férfiakat,   a nőket sem lehet kategorizálni, bármennyire is próbáljuk.

Az alapvető másságunk abban rejlik, hogy a világról másképpen gondolkodunk. Nem is tudunk ezen változtatni, mert ez biológia.  Tudomásul kellett vennem, hogy bennem is számos nőtípus harcolt és harcol, de egyre jobban érzem, hogy békében van önmagammal. Jó,  ha  képesek vagyunk arra, hogy könnyedén átjárjunk egyik szerepkörünkből a másikba , mindig  az éppen aktuális élethelyzetünknek megfelelően, de ez nem mindig egyszerű és probléma mentes. Kedves hölgyek, ez a legnehezebb az életben! 

 Ne izguljatok, a férfiaknak  ez ugyanolyan nagy gondot okoz, mint nekünk, nekik is nehéz szembesülni az idő múlásával. Nemcsak nők kerülnek változó korba, hanem a férfiak is, és ezt sokszor nem is tudják.

Mindenki alapjában hordoz egy ősi erőt, amit élete során kibontakoztat. De mi is ez az ős erő?  Miért vonzódik az egyik nő a finom púder színek iránt, a másik nő a kemény, és erőt sugárzó színek iránt, vagy a sok minta iránt?

Akarsz játszani velem?

A legfrissebb tavaszi trendekből válogattam neked,   és próbáld meg megtalálni magad. Természetesen ez a teszt a jelen állapotod, élethelyzeted tükre, amiben éppen most vagy, amivel azonosulni tudsz.

images_8.jpg

images_7.jpg

ss18_print_pattern_trends_catwalk_runway_report_05-700x525.jpg

images_21.jpg

images_12.jpg

images_18.jpg

images_19.jpg

images_16.jpg

405_1.jpg

images_17.jpg

images_4.jpg

images_13.jpg

images_14.jpg

images_15.jpg

1020_4.jpg

 

Ha úgy gondolod, hogy évek óta ugyanabból a ruhatárból öltözöl, és nem vagy képes kilépni saját árnyékodból...itt az ideje felfrissülnöd!

KERESS...INGYEN TANÁCSADÁS EBBE A HÓNAPBAN!

ELÉRHETŐSÉGEM A BLOGBAN

 

 

Szólj hozzá!

Divat és tendenciák

2018. február 26. 10:43 - ketibredso

2018 TAVASZ

ÚJ TENDENCIÁK A DIVAT VILÁGBAN

RE-FOCUS

Gondold újra a divatot, gondold újra magad!

Jó hír

Az abszolút luxus (mint  egykor Dior ) áttolódik a megfizethető luxus kategóriába.

A divat egyre jobban felismeri, hogy a jövő, a túlélés abban rejlik, ha képes  személyes igényeket kielégiteni, megadni a törődés érzését a vásárlónak.  Nemzetközi felmérések azt is kimutatták,  hogy egyre nagyobb  az igény, a fogyasztók részéről a saját stílus megtalálására, a valós önkép megalkotásra.   Ennek a hiteles önképhez  magasabb minőségű, egyedibb ruhadarabokat keresnek a vevők,    ahol a kvalitás, az ár, és a exkluzivitás egy megfelelő  egyensúlyi állapotban van.

Ilyen nem konvencionális, magas kvalitást képviselő, igényesen válogatott ruhadarabok, amivel újra tudja valaki definiálni saját egyéni stílusát , nem igen találhatók jelenleg a magyar piacon. A magyar tervezők  a megfizethető prét a porter kollekciókban gondolkodnak, amiket szezonról szezonra el tudnak adni.  A személyre szabott couture,  haute couture,   alkotások, amik egy modern és nem konvencionális felfogást  tükrözőnek, kevés tervező vállal be.

 

 Itt az ideje, hogy segítsek ebben a jó élményben!

Egyediségedet kiaknázó

személyre szabott

autentikus megjelenést alátámasztó

ruhákat válogatok össze neked,  amivel elsők között képviselhetsz márkákat.

Légy bátor, és fedezd fel magadban az erőt, amit megjelenéseddel fokozhatsz ! 

 A DIOR kiállítás jó példa arra, hogy

 nemcsak a festmények őriznek értéket, hanem a minőségi ruhák is!

A ruha  azonban személyesebb, mert emberekhez, testekhez, egykori viselőjéhez  kötődik. Ha  neves emberhez köthető,  már  fétis tárgy lesz belőle, amiért  árverésen  sokan irreális eszmei értéket, mintsem a valós értéket fizeti meg a vevő.

Az érték mérő:  a különlegességben, az anyagban, a fazonban, és persze a divatház címkéjeben van!

Jó  kvalitás érzékkel  egyből ki lehet szúrni,  mi az igazán jó darab:  a ruha meghatározó stílusjegyei tesznek egy ruhát igazán különlegessé. A Dior kiállításon a természet ihlette részlegben - a látványon túl - ezek az  izgalmas anyagok és formák játéka ejtett rabul!

Élvezd ezeket a különlegességeket!

Ötlet:

A tavaszi  18-as divat kínálatban is  számos virágminta szerepel, amik üdék  és nőiesek!

Bátran válogass!

p14.jpg

virag2.jpg

virag9.jpg

virag7.jpg

virag6.jpg

virag5.jpg

virag4.jpg

virag3.jpg

Szólj hozzá!

Új élet kezdete

2018. február 22. 20:37 - ketibredso

Ma kinézek az ablakon és esik a hó, de lelkemben  tavasz van.

Eljött az idő, hogy összegezem, mi volt tavaly a legnagyobb élmény számomra.

Minden nőnek vannak sorsdöntő  pillanatai az életében, amikor komoly változásokon megy át, mind testileg, mind lelkileg. A testi változásokat ki könnyebben, ki nehezebben vészeli át, én szerencsésnek mondhatom magam, mert komolyabb probléma nélkül átvészeltem.

Tavaly tavasszal  egy váratlan,  ugyanakkor  boldogsággal teli  pillanata volt  az életemnek.  Kiderült, hogy Lidi lányom kisbabát vár, és decemberben a családi állapotunk megváltozott.

Megszületett  Mara.

25467615_1748049175265237_1516685027_o.jpg

 

Azt már tudom, hogy mi van akkor, amikor egy anyának a napi gondoskodási rutinja megszűnik,  mert felnőnek a gyerekei. Nekem  hirtelen sok szabad időm lett. Az élet furcsa  körforgásába éreztem magam, mert  Lidi születésekor a nem gondoskodó lányból lettem  egy gondoskodó anya,  most meg lányaim kirepülésekor egy gondoskodó anya tért vissza  a nem gondoskodó  asszony állapotba.

Azt viszont nem tudtam, hogy fogok érezni, amikor majd kezembe foghatom kis 

Mara unokám,   akit a lányom hozott a  világra.

Emlékszem 50 körül  lehettem, amikor eljátszottam azzal, mi lenne,  ha most gyerekem születne? Ahogy jött a gondolat, úgy el is ment, mert rögtön az jutott eszembe, hogy már messze nem vagyok olyan fitt, rugalmas, éjszakát tűrő, türelmes- hosszasan sorolhatnám-,  mint amikor a lányaim születtek.  Ha csak a nők biológiai órájára gondolok,  nem véletlen,  mikor a legoptimálisabb egy nőnek teherbe esni, és mikortól veszélyes. Nem  értem, hogy tudnak férfiak 50 felett gyereket bevállalni-  biológia ide-oda- , már sok ekkor ősz hajú, megtört, beteg, stb...A gyerek milyen példát lát maga előtt? Hol van a daliás,fiatal apa kép, akire  felnőttként büszkén emlékszik vissza?

Gyorsan  tükörbe nézek....mit látsz Mara???

Látod, hogy lélekben fiatal vagyok?

Vannak álmaim,  vágyaim, terveim a hátralévő  közös éveinkre,   a nagymama  - a nagy- mama, nagyi...mint  szó, hmmmmm...még  idegen nekem. Szoknom kell, vagy kitalálunk valami mást.? 

Amikor Marát a karomban tartottam,  olyan csodálatos jó érzések jöttek elő bennem, mint lányaim születésekor.

Eszembe jutott, hogy egy csöppség,  akinek jó közérzete tőlem függ,  mindenért hálás, és fenntartás nélkül elfogad, én vagyok az alapja az ős  bizalmának.  Ez az érzés mindent megér!

Sajnos messze vagyunk egymástól, de mint modern "skypenagyi" ezzel  megbarátkoztam. Hallom hogy kérdezitek hogy miért nem vagyok ott az unokánál?  Erre nagyon nehéz válaszolnom, mert a sors úgy hozta, hogy 15 óra távolságra vagyunk egymástól, és mindenkinek megvan a saját élete.

20180216_142937-collage.jpg

Nemcsak magam miatt kell, hogy  pozitívan álljak a sors által elém tárt események, feladatok  elé, hanem a jövő generációja miatt is, mert önkéntelenül  példa vagyok számára, mind kinézetben,(nagyik figyelem!),  mind  örömömmel, bánatommal, amit akarva, akaratlanul  átörökítek.

Az élet egy csodálatos dolog.

Mara  tágra nyílt szemekkel néz a jövőbe, bizalommal, optimistán.

Rajtam is  múlik, hogy ez ne változzon meg:)

received_1814210015315819.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Különleges karácsony

2017. december 29. 14:02 - ketibredso

emporium_byday.JPG

Egy különleges karácsonyi élményben volt részem idén, Bangkokban. Utazásom célja elsősorban drága kis Mara unokám születése volt, aki  ebben a városban született.

Bangkok-ot már tavaly bejártam, akkor az érdekességeket néztem meg, de most a babával töltöm az időm, és -ha van egy kis időm- ,akkor elugrom egy vásárlásra. 

EMPORIUM- a luxus maga

Bangkok egyik csodája ez a több épületből álló luxus bevásárló központ, ahol szebbnél szebb üzletek és igazi high -end márkák találhatók. Már tavaly is lenyűgözött pazarsága, de idén is volt meglepetésben részem: az egyik bejáratánál jeges macik fogadtak.  Az itteni Wonderland - azaz csodaország -  nemcsak gyerekeknek, hanem  felnőtteknek is csoda volt,  mindenki össze vissza pózolt  az embernagyságú fehér medvék társaságában, ami éppen "véletlenül" a Chanel üzlet előtt.

emp4.JPG

A Zara meglepett, mert sokkal jobb és izgalmasabb ruhákat láttam, mint otthon. Tudtam volna mit venni:)

zara.JPG

chanel_1.JPG

Chanel kirakat és Roger Vivier cipő 

rovivier2.JPG

Színre színt, és strassz mindenhol..

sneaker.JPG

LV táska aranyozva, amolyan free style módra..örültem, hogy láttam, mert ezt az aranyozást kb 2 évvel ezelőtt már ruhámon alkalmaztam..nem hiába a márka az inspirációkat  a való világból gyűjti.

lv.JPG

lvshos.JPG

 

balenciaga2.JPG Balenciaga táska graffiti megoldással rukkolt elő,  ahol az infók a legeszerübb,  kézzel írott módon vannak kb egy bevásárló szatyor típusú táskára ráfirkantva..

balenciaga.JPG

Látva ezt a táskát, nekem a műanyag bevásárló szatyrok jutottak eszembe.

emp02.JPG

Közben lassan beesteledett ,mire körbejártam a főbb , számomra izgalmas üzleteket 

emp01.JPG

eg.JPG

emporium.JPG

bangkokbynight.JPG

Kilátás az egyik emeleten lévő kertből, ami tele van kis tavakkal, hidakkal, izgalmas, sejtelmes világítással.

Szépe élmény az esti Bangkok fényeit innen nézni.

Szólj hozzá!

DIOR-PARIS 2

2017. december 12. 14:12 - ketibredso

Nagyon a karácsonyi hangulat elején voltunk.

Párizs utcái már fel voltak díszítve. A nagy ámulat viszont most részemről elmaradt, mert még nem voltam  karácsony hatása alatt. 

Hosszú várakozás után sikerült bejutnunk a kiállításra. Szerencsére Judit barátnőmmel voltam, és még csatlakozott hozzánk Reni is, aki Párizsban él.   Igy hármasban elcsevegtünk az időt. A vége felé muszály volt egy közeli kávézóba  melegednünk felváltva, mert 3 óra alatt eléggé lefagytunk.

Jó tanács azoknak, akik még nem látták- és tervezik, hogy még elmennek mielőtt bezár. Jó, ha előre megveszed a jegyed, bár- akiknek volt-  azok is kb egy órát vártak , amíg bejutottak. Sovány vigasz volt ez nekünk..

p1.jpg

p2.jpg

20171125_193430.jpg

Az igazi csoda számomra a kiállítás gazdag látványa, a fantasztikus ruhák anyaga, szabása, a kiegészítők és a hozzá illő parfümök világa volt.

Ebbe tekintsetek bele..a színek  szerint lebontott ruhafolyam olyan mennyiségben ömlik a látogatóra, hogy már ez a látvány és infó anyag is bőven elég lenne, majd jöttek az inspirációk, tematikus elrendezésben.

p4.jpg

p9.jpg

p8.jpg

p7.jpg

p6.jpg

p5.jpg

p13.jpg

p12.jpg

p11.jpg

p10.jpg

folytatás következik...

további képeket láthatsz:

facebook/TheArtILiveIn , valamint a SoulFashionBeautyDemocrats oldalon

 

 

 

Szólj hozzá!

DIOR-PARIS

2017. december 03. 22:08 - ketibredso

https://www.dior.com/couture/en_int/the-house-of-dior/exhibitions/christian-dior-couturier-du-reve

Elmentem . Megajándékoztam magam ezzel a fantasztikus élménnyel.

Nem tudom vissza lehet-e varázsolni képekben azt a hangulatot aminek részese lehettem,   ezért  kezdem a fenti linkkel, hogy  tekintsetek bele a kiállítás hátterébe...annak folyamatába, a rendezések menetébe...

Már többször jártam a francia fővárosban, de most voltam először télen, ami egy kicsit kíváncsivá  tett, milyen lehet a hidegben turistáskodni???

 Élveztem  a várost,  mert a lombok nem takarták el az épületeket.  Élveztem a fantasztikus homlokzatokat, az  utcák tisztaságát, a rendezett, tiszta kirakatokat, a tiszta metrót...a jó kis beülőket.

Hangulati képek ízelítőnek még a kiállítás megnézése előtt. 

20171124_180846.jpg

Self portrait: PARIS

új haj: Török Csilla hairstylist     szemüveg: Miu Miu / másolat

fr1.jpg

Cipő imádatom  új  felfedezése : Delage / Paris, másodkézből beszerezhető finom, elegáns és nagyon franciás darab!

 

delage.jpg

streetstyle look: biszu/Őmama antik, táska/Nubu cipő/Wink, kabát/saját design, kalap/Fazekas Valéria

fr2.jpg

Izgalmas felfedezés: Balenciaga üzletben talált  cipő és az én Wink cipőm kapcsolata

fr4.jpg

Az eredeti Balenciaga

11246992lv_10_a_f.jpg

 

fr3.jpg

fr5.jpg

Hangulat este egy kis pezsgő mellett

fr8.jpg

 

 

Szólj hozzá!

DK / fekete fehérre hangolva

2017. augusztus 17. 17:02 - ketibredso

Dániai beszámoló 3

Aaabenraa /Den Gamle Smedie

Sikátor -rálátás a házak hátsó mini udvaraira 

minikert2.jpg

Három ablak

3windows.jpg

Nem túl nagy a bejárat, és a ház sem túl magas

streetstyleaalbenraa.jpg

18szhaz1.jpg

kis sikátor a 18 században épült házak mögött

utca.jpg

legrégebbi házak homlokzata

regi_utcakep.jpg

dna.jpg

Als Sund partján

a_tenger.jpg

aalenraa.jpg

streetstyle1.jpg

esélyegyenlőség

eselyegyensoseg.jpg

Kunsmuseet Brundlund Slot

fekete.jpg

a jó barát

taskam.jpg

Jótékony vásárlásom

img_20170725_204716_658.jpg

Homokozó / kunsmuseet Brundund slot museum

homokozo.jpg

Egy kis streetsylesrteestyle7.jpg

A kevés napok egyike amikor napozom

orca-image-1501081563744_jpg_1501081564125.jpg

 

Szólj hozzá!

Julland. DK / sárgára hangolva

2017. augusztus 15. 21:40 - ketibredso

Dánia 2

Sárgára hangolva

Természet lágy ölén

sarga1.jpg

Védett tájvédelem /Börkop Vandmölle

sarga2.jpg

Csen -béke-nugalom szigete a malom tava, hattyúval

termeszet.jpg

Lemenő nap fénye háttérben a patakkal

sarga4.jpg

Dél Jütland az aratásra váró földekkel

taj1.jpg

aalarb.jpg

ala.jpg

sarga6.jpg

A főzés öröme..hmmmm

fozocske.jpg

Nappali és éjszakai fények, a távolban fél10kor a naplemente.

Igaz nincs nagy meleg, a hőmérséklet 20 fok körül van.

sarga5.jpg

Szólj hozzá!