KATI NEW LOOK

Kreatív Ikonikus Kortalan Stílus

Vad sminkek

2008. május 01. 22:23 - ketibredso

A valóság az, hogy az öltözködés terén is minden mindennel összefügg. Ezt a divatot diktáló szakemberek is  pontosan tudják,  de csak a legjobbak tudnak tökéletes összhangot teremteni. A  merész,  sokszor sokkoló példák láttán el kell ismerni,  hogy a smikes szakma mesteri szinten művészet...

A sminkesek bemutatók előtt hosszan tanulmányozzák a kollekciók összhangját. Az igazán profik sok anagógiát gyűjtenek, aminek hatására létrehozzák az egykori előképek modern átíratát .

El sem tudjuk képzelni, hogy sokszor milyen mélyről jönnek felszínre egyes gondolatok!

 


Egyik kedvencem a régi porcelán babák ihlette smink.

Az eredmény valóban egyedi, de egyben művészi...

Tollas ruhákhoz , ahol a légiesség a fontos, ott igen érdekes az arcra ragasztott tollakból összeállított maszk, mint egyfajta "madaras" megjelenés. Fantasztikus, ahogy ezt az átszellemült, mennyei érzést fokozni képes a szőke, világos frizura , amit erős reflektorfény világít meg... 


Van tervező, aki szereti a meghökkentő, kemény megjelenést fekete öltözékeihez. Ennek ihletét inkább a keleti kultúrák múltjában kereshetjük. 

Ehhez a körhöz tartozik egy másik kemény inspiráció, a modern kor cyber világát idéző lassan unisex look...Valójában ilyet is láttunk már : egy kis Beatles gomba frizura vegyítve egy kis matrix megjelenéssel.. 

A finomabb, lágyabb és nőiesebb vonalat képviselők sokszor letünt idők nőideálljaihoz nyúlnak vissza, mint az ötvenes évek New look-ját idéző meglejenéshez, vagy egy hatvanas évek hölgyének változatához...itt mindkettő sajátságos feldolgozásban mutatkozik meg, ahol a rájátszás a fontos! 

Szőke, vagy fekete..a szírén, mint ihlet fergeteges. Abszolút harmonizál a megjelenéssel. A kollekció merész és egyben modern, a frizura és a smink szerves egységet alkot a ruhákkal, értelmezi a költeményeket...

 

 

Ezek a smikek tökéletesek , de sok előlészületet, sok jó szakembert és jó csapatmunkát igényel.

És sok pénzt...

Hazánkban a bemutatók alkalmával a szakma inkább a szponzor kategoriát képviseli, mert a sima sminket sem fizetnék meg a divatházak...

A smikmesterek nem tudják kiélni magunkat, mert se idő, se pénz, se igény nem áll rendelkezésükre, ilyen mélységű, és igényű kollektív munka összeállítására, bemutatására.

Tervezőinkből hiányzik a kellő bátorság és merészség és egy szakmai erős háttér, ami igényt támasztana eléjük. És az a bizonyos sok pénz, hogy hasonló művek születhessenek.

De hol vannak ilyenkor a sponzorok?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketibredso.blog.hu/api/trackback/id/tr22544714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.