KATI NEW LOOK

Kreatív Ikonikus Kortalan Stílus

Olympic Trends- Made in Hungary

2008. augusztus 09. 19:47 - ketibredso

Itt az olimpia......a megnyitó ünnepség. Nézem a divatot, az olimpiai divatot, mert az is van. Mindig örömmel nézem a bevonulást és mindig reménykedek, hogy most végre  majd beleillünk az olimpiai trendbe. Sajnos a legritkább esetben tudok maradéktalanul elégedett lenni a megjelenésükkel. Nem fér a fejembe, hogy lehetséges az, hogy nálunk éppen az olimpiai ruhatárnál nem működik a "szakértő" gárda fogalma? Ha volt, akkor még szomorúbb vagyok, mert a divat szakembereinek tisztában kellene lenni olyan aprósággal, hogy az apró pipacs mintát távoltól az emberek akár tehénnek is nézhetik. Magyarság ide, magyarság oda, ide több kell, mint hungarikum.

 

foto: viv honlap

Köztudott, hogy államilag finanszírozott rendezvényeknél sok érdeknek kell megfelelni. A baj ott van, hogy a végeredmény szomorú, mert nemzetközi szinten az emberek véleménye nem azonos a hazai közbeszerzési illetékesek izlésvilágával.

Hosszasan keresgéltem a neten, mig megtaláltam, hogy ki tervezte a ruházatot. Az olimpiai uniform-unk Makány Márta nevéhez kötődik. Egyszer ugyan elhangzott a neve a bevonuló magyaroknál, de kiváncsi voltam mit találok róla a neten.  Szakmai hátteréről nem sokat.Viszont van egy érdekes portál, ahol külföldről is kommentálják a magyarok megjelenését. Előszőr nagyokat nevettem a megjegyzéseken, majd szomorú lettem, mert a kint élő magyarok olyan lesújtóan nyilatkoznak a tervezőnk kollekciójáról, hogy érezhetően nem viccnek szánják. Úgy érezem magam, mint a hetvenes években, amikor kilométerről meg lehetett mondani külföldön, hogy ki magyar, ki nem. De ennek akkor volt magyarázata, mivel ez az akkor a szoc rendszerrel és annak kínálatával volt összefüggésben. A kiváltságosok akkor is tudtak "nyugatiasan" kinézni.

Most, a világ előtt felvonuló magyar olimpiai csapat megjelenésével kapcsolatosan nem találok magyarázatot. Még most is a régi közbeszerzési beidegződések működnének? A MOB férfi tagjai világot járt emberek, nem egy olimpián vettek részt, mégis ilyen ruhát választottak? És hol vannak a nők ilyenkor? A tervező szakmai felkészültségét nem vitatom, de arra koncentrálhatott volna, hogy távolból miniatür emberekéink milyen egységet, összképet, azaz látványt ad majd a sok kis minta...

Lehetséges, hogy megjelenésünkről a világnak még mindig a szocreál jut eszébe, a Skála Coop-al-al azonosítanak minket. Én már el is felejtettem, hogy volt olyan...Egy biztos, Nekem ez a socreál hungarikum nem jön be.

 

 

foto:www.fn.hu

Sokkal inkább egy design-os megjelenést tudtam volna elképzelni, amire jó tervezőink is vannak.Ha arra figyelt volna fel a kommantátor, sajtóvagy néző, az jobban esett volna!

http://vlv.hu/2008-01-18/Bemutattak_az_olimpiai_formaruhakat

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketibredso.blog.hu/api/trackback/id/tr89608446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.