KATI NEW LOOK

Kreatív Ikonikus Kortalan Stílus

Úgy élj, hogy látható légy...

2008. szeptember 11. 19:43 - ketibredso


Szomorúan tapasztalom, hogy hazánkban a nők zöme negyven felett szinte láthatatlan, pedig éppen ennek a korosztálynak van meg az anyagi biztonsága ahhoz, hogy kialakult ízlésvilágának és anyagi lehetőségének megfelelően öltözködjön. A divat ennél a korosztálynál szóba sem jön....

Van egy olyan érzésem, mintha a  mi társadalmunkban a nők férjhezmenetel után elfelejtenék kik is  voltak. Az idő múlásával nőiességük eltűnik, előtérbe kerül a "nincs időm magammal törődni" szlogen. Bátran ki merem jelenteni, önzőek azok a férfiak, akik a nőket szürkeségre ítélik és azok a nők, akik ennek alá is vetik magukat, leadnak önértékelésükből. Sokan nem ismerik fel azt, hogy vannak férfiak, akik csupán önbizalomhiányból, féltékenységből nem szeretik, ha asszonyunkra más is felfigyel. Tévedsz, ha azt hiszed, hogy a másik nem elhódítása miatt kell magadra adnod.

Itt csakis mi számítunk, saját közérzetünk javul, ha ápoltak és gondozottak vagyunk.

 foto:style.com- a vagány

Napjainkban feltűnően sok nő edzi a testét és költ vagyonokat ruhákra, ami sokszor nem más, mint egyfajta pótszer érzelmi sivárságukra. Közhelynek hangzik, de egyre inkább beigazolódik számomra, hogy a szépség valóban belső harmónia kérdése. Ne felejtsd el, az ellenkezője is igaz. Ha elégedetlen vagy sorsoddal, környezeteddel először külsőd kezd el változni, deformálódni, míg végül valamilyen betegség ki nem tör rajtad.

Ha nem tetszel magadnak, javaslom, először nézz körbe szűk környezetedben. Öltözködési tippekkel, stílus tanácsadással valódi bajaid nem szűnnek meg. Itt nem alkati adottságokra gondolok, hanem belső magatartásból fakadó megjelenésre. Itt a sok és helytelen táplálkozás által felvett túlsúlyra, az igénytelenség által látható zsíros, ápolatlan hajra, a slamposságra gondolok, ami nem pénz kérdés. Itt már a nőiességed forog kockán.

Persze lehet mondani, hogy ehhez is pénz kell. Ebben nem hiszek. Itt egy szemléletmód az, ami egy nőnek a megjelenését befolyásolja, az, hogy nem csak lélekben akar nő, asszony és jó anya lenni, hanem kinézetben is. Hamis nekem az az állítás, amikor valaki állítja, hogy szereti, ha nőként kezelik, de közben nem szeret öltözni, nem vásárol magának semmit, mert neki nem fontos a ruha.

 foto:style.com- a keratív

Aki saját magával szemben igénytelen, nemtörődöm, meg merem kockáztatni, hogy a férjét is semmibe veszi. A házasság nem azt jelenti, hogy faragjunk le igényeinkből, ellenkezőleg, örökké toppon kell lennünk, hogy majd ötven felé férjünk ne a nálunk húsz évvel fiatalabbakra kacsintgasson.

Ennek egy tuti tippje van: merj fiatalos lenni 40 fölött is és soha ne hagyd el magad, élj úgy, hogy látható légy! Azaz sílusosan öltőzz!!!

 

Soha ne hidd el, hogy Te ezt vagy azt nem teheted meg, mert az nem Neked való. Minden való, ami harmonizál belsőddel. Egy biztos, hosszú távon senki  nem tud kilépni a saját bőréből. Nem is kell. Ha Te az vagy, aki konzervatívanbb klasszikus eleganciát szereted, biztos vagyok benne, hogy az életben is konzervatívak a nézeteid, viszont, ha bátor és vagány vagy az öltözködésben, le merem fogadni, hogy az élet minden területén nyitott vagy minden újra. Tapasztalatom szerint ez a típus általában lassabban öregszik, mint a konzervatív nézeteket vallók tábora.

 

 

 Foto: style.com-kasszikus elegancia

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketibredso.blog.hu/api/trackback/id/tr91659189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

móni 2008.10.17. 16:57:48

Teljesen igazad van, köszönöm, hogy leírtad :)

ketibredso 2008.10.18. 20:08:53

Köszönöm, még annyit , hogy most jöttem meg Lyonból (Franciaország) és azt tapasztaltam, hogy még ott is feltűnik, ha valaki egyedi. Ez Én voltam!!!

marcy63 2012.04.09. 15:14:29

Szerintem ez mai is rendkívül aktuális. Örömmel olvastam soraidat. Sokszor kapom másoktól, hogy könnyű nekem, mert nincs családom, ráérek magammal törődni. Ez persze egy nagy zöldség. Vannak olyan ismerőseim, akik családosak, mégis törődnek magukkal és férjükkel (persze gyermekeikkel) is. Már csak azért is,mert nagyon sok egyedül álló, de elhanyagolt nőt is ismerek.

ketibredso 2012.04.10. 10:30:19

@marcy63: Én is meglepődők, hogy mennyire nem változik a helyzet...az igényesség nem pénz kérdés, hanem egy belső kényszer, ha az megvan, akkor bármilyen körülmények között az képes egy nő fenntartani.:))))