KATI NEW LOOK

Kreatív Ikonikus Kortalan Stílus

Kreativitás az öltözetekben

2019. január 10. 20:26 - ketibredso

Légy bátor, ne tökéletes!

 

Személyi stylistként azzal a jelenséggel találkozom nap mint nap,  hogy az emberek zöme nem mer, vagy nem tud kilépni a komfortzónájából. A globalizáció a divat terén is meghatározó szerepet tölt be, mégpedig azzal az egyszerű ténnyel, hogy uniformizálja a divatot. (farmer-poló-bőrdszeki-stb)

A divat köztudottam jön és megy, egy business, ami arra van kitalálva, hogy folyamatos vágyat gerjesszen, eladja a friss termékeit, és lehetőleg minél olcsóbb áron,  hogy még gondolkodnunk se kelljen azon, hogy megvegyük-e.

Ebbe a hibába én is beleestem akkor amiókor a nagy globális fast fashion láncok bejöttek az országba. Napjainkban, amikor a környezetszennyezés ilyen méreteket ölt, nem kérdéses számomra, hogy a divatot is más szemmel nézzem. 

Elsőnek azt kérdőjelezem meg magamban, miért is kell nekem úgy öltözni, ahogy mások? Miért kell nekem egy csoport kinézetéhez idomulnom? Miért ne lehetne viseletem önmagam kifejező eszköze? Majd jön a másik nagy csoport, miért kell nekem mindig új ruhát vennem? miért ilyen rossz minőségűek a ruhák, cipők?

MIÉRTEK ÖZÖNE....

1. Ha nem úgy öltözöl mint a többiek, ez azt jelenti, hogy nem úgy gondolkodsz? Ezt a kérdést azért teszem fel, mert eszembe jut az összes olyan szakma, ahol egyenruha a kötelező. Igen, az egyenruha kötelez valamire, egy image alatt ott van az is, hogy a gondolkodásom is mederben van tartva.

2. Ha megváltoztatod a gondolatodat, akkor a világot is meg tudod változtatni? Ez azért foglalkoztat, mert ha szabad vagy abban, hogy mit gondolsz a világról, ez vissza is hathat úgy, hogy mersz bátrabban öltözni?

Ha szabadon inspirálódsz a téged körülvevő világ eseményeiről, értékeiről, művészetéről, akkor lehet, hogy nem  követed szigorúan a divat által kijelölt biztos utat? Mered felvállalni éned, és azt kifejezésre is juttatni?

3. A divat művészete a  tervezők egyfajta kreatív játéka, a nemzetközileg elismert nagy divatbemutatók pedig a határok feszegetésének vizuális megjelenítése pár percben. Egy komoly összetett műfaj, de egy elem a legfontosabb benne: a business! Egy olyan business, ahol kizsákmányolják őket, mert mindig valami újat kell produkálniuk. Az igazi kreativitás időigényes, egy művészt nem lehet utasítani, határok közé szorítani. Vagy ha igen, akkor felmondják a szolgálatot. Nem véletlenül potyognak ki tervezők a nagy divatházaknál. Ha önmagukat kímélni akarják, nem szállnak be a szélmalom harcba.

4. Most tekintsünk el attól a legfontosabb ténytől, hogy ez a világ egyik csúcs  ágazata, maradjunk a kreativitás talaján. Nem kell beszállnunk  nap mint nap a spirálba, hanem inkább fogalmazzuk meg magunknak, hogy ebből mi az, ami számunkra fontos. Nekem az  energia  az, ami ebben a legfoghatóbb, a kreatív energia, ami a divat, mint művészet átad nekem. 

5. Miért  vannak márkafüggők? Mert azonosítják magukat azzal,  amit a márka képvisel! Mert a hiedelemben azt sugallja, hogy az vagy, amit viselsz? Talán igen, talán nem. Ideig óráig meg tudod téveszteni magad, a környezeted,  de mélyen a személyiséged nem takarhatod el logóval,  vagy felirat halmazokkal. 

 Én nem vagyok felirat viselő élharcos, de el tudom én elképzelni ezt a trendet a személyes megjelenésemben., valahogy így:). Ezt is igyekeztem magamra szabni!

Fotó: Vály Eszter @valyesz

styling: Én

kabát: vintage férfi ballon, saját festéssel

kalap: Sofya Samareva @sofyasamareva

fekete szoknya: Náfradi Márta @nafradi

ezüst szoknya: @hm

vintage ezüst füllbevaló

 

sk3_1.jpg

sk4_1.jpg

Tipp:

asszimetrikus fekete szoknya réteg az ezüst szoknyán

felemás fűllbevaló

lakk cipő festés ezüst filccel

sk5_2.jpg

Tipp:

kabát hátán arany festés

sk2_2.jpg

sk1_3.jpg

Te mit gondolsz?

Fontos-e az, hogy kreatívitást vigyünk öltözeteinkben?

Ha igen: 

Szeretnél részt venni egyik kreatív öltözködési workshopomon?

Jelentkezz az alábbi email címen, és oszd meg bejegyzésem, ha gondolod mást is érdekelhet.

katinewlook@gmail.com

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Kellemes Ünnepeket

2018. december 22. 22:41 - ketibredso

een03.jpg

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok minden kedves olvasómnak, követőmnek!

Inspirációm egy fantasztikus sapka, amit bemutatok egy általam elképzelt piros arany összeállításban,

bársony kabát/ingruha: NAFRADI

arany hosszú ruha: vintage 80as évek

cipő: Attalai Zita design

gyöngy díszítéses bársony sapka: NAFRADI

FOTÓ: VÁLY ESZTER

styling : saját magam

fb3.jpg

ren1.jpg

ren9.jpg

fb4.jpg

ren8.jpg

Szólj hozzá!

Karácsonyi hangulatban

2018. december 21. 11:58 - ketibredso

Egy elegáns viselet megalkotása mindig  kihívás. A kihívás az összkép megalkotásában  rejlik, hogy érezzük mikor mit kell viselni, meddig mehetünk el a testünk kipakolásával, és milyen anyagból legyen a ruha.

Fontosnak tartom továbbá,  hogy  mindenki találja meg az

1.alkatának 

2.stílusának

megfelelő ruhadarabokat.

Az egyediség és  az elegancia

nem a drága ruhadarabok birtoklásában van, hanem ahogy egyes darabokat párosítjuk.  Hangsúlyozni szeretném,  hogy a legdrágább ruhát is agyon lehet vágni egy kopott körömlakkal, egy zsíros frizurával és egy közönséges sminkkel.

Sötét szín általában mindig elegáns viselet!

 Alkattól függően van akinek a ruha  áll jobban, mint a nadrág, de van olyan alkat, aki bátran viseli mindkettőt.

Most elsőnek egy nadrágos elegáns változatot mutatok be, aminek lényege a rétegezés. A rétegezés művészete abban áll, hogy az arányokat érezzük, tudjuk, mit mivel párosítsunk, milyen stílust képviselünk, és azt hozzuk felszínre.

Ötlet1:

vegyél nadrágra szoknyát!

felső: COS- gyapjú szövet

Ötlet 2:

aranyozz: 2 ujját arany festékkel megfestettem

capri nadrág: COS, gyapjú szövet/ egyik oldala aranyozva

szoknya: NAFRADI design

fülbevaló: vintage 80as évek

karkötő: Mango

szemüveg: vintage/Ómama Antik

fotó: Vály Eszter Photography

csipke leggings/ turi

cipő: olasz/másodkézből

xmaskicsi.jpg

xmas2.jpg

xmas3.jpg

xmas4.jpg

xmas9.jpg

xmas_szoknya.jpg

xmas5.jpg

Szólj hozzá!

PS karácsonyra

2018. december 20. 15:26 - ketibredso

Számomra az egyik legszebb öröm karácsonykor, ha valakitől olyan ajándékot kapok, ami érezteti velem, hogy ismer, nemcsak felületesen, hanem mélyen , rejtett, sokszor ki nem mondott, talán még általam is nehezem megfogalmazható gondolataimba  is bele lát..

Én ilyen rejtett területekre merészkedek....

Betekintek rejtett világodba, a szekrényed mélyébe, feltárom segítségeddel igényeidet,  kibontakoztatom   személyiségedet, a viseletednek hangot adok,  és egy új,

számodra kedvezőbb megjelenés felé útirányba állítalak.

mottóm

64470_1002429789819728_3642449520925939991_n.png

Karácsonyi extra csomag 50% kedvezménnyel 

megrendelhető az alábbi emailen

katinewlook@gmail.com

Kérlek, fogalmazd meg miben kérsz segítséget!

img_20181220_124816_180.jpg

További csomagok leírásai

lap2.jpg

img_20181218_151657_970.jpg

lap3.jpg

screenshot_20181207-113111_chrome.jpg

Köszönet Török Csilla Hairstylistnak és Larion Oscar Beauty Innovatornak az éves közös munkánkat!

Mindig öröm veletek együtt dolgozni!

 

20181130_192555_0001.png

kka_8163.jpg

_dsc9763_1.jpg

Kellemes ünnepeket kívánok!

Jövőre is várlak benneteket sok új cikkel, projektekkel, inspirációkkal

kati2.jpg

the-iris-apfel-emojis-are-finally-in-the-app-store-1860096-1470415459_700x0c_1.jpeg

Ne habozz , keress fel, ha kérdésed van, vagy elakadtál az öltözködés terén!

20181207_135643_0001.png

 

 

Szólj hozzá!

LITTLE MARA

2018. december 03. 14:59 - ketibredso

Tavaly ilyenkor született meg kis Mara...vele bővült a családunk:)

 mara2_1.jpg

  Valljuk be önmagunknak, hogy minden új élethelyzet elgondolkodtat minket. Itt elsősorban az idő múlására gondolok,  annak különböző szakaszaira, amikor gyerekből felnőtté válunk, majd látni gyerekeinket felnőni. Látni, felfogni, és benne lenni  életünk fantasztikus körforgásában számomra a legszebb ajándék az élettől, és boldog vagyok, hogy  ezt eddig átélhettem. 

FOTO: VÁLY ESZTER

STYLING: KATINEWLOOK

sk3.jpg

Sokan úgy gondolják, hogy csak a fiataloké a világ. Ezt én nem így látom, mert úgy gondolom minden életszakasz szép az életünkben, de csak akkor, ha azt éppen át is tudjuk élni. Lehet valaki gazdag, szép és fiatal, de közben görnyed élete súlya alatt, de lehet, hogy 80 évesen  kitárul előtte a világ, és éli  legboldogabb pillanatait.

sk1_2.jpg

A gyermekáldás az életem  egyik legnagyobb öröme volt,  és a gyermekeim nevelése az egyik legnagyszerűbb érzés, és egyben nagy felelősséggel járó életpálya szakaszom volt.  Számomra ekkor azt tartottam a legfontosabbnak,  hogy a csöppségeknek életük első három évében a lehető legtöbb figyelmet és bizalmat megadjam. Boldogok azok az asszonyok, akiknek ez könnyen megy, és szerencsések azok a gyerekek, akik ezt meg is kapják szeretett anyjuktól, apjuktól.

Szerencsés kis  Mara 1 éves szülinapjára a nyári fotózás emlékeit osztom meg veletek.

HAPPY BIRTHDAY SWEET LITTLE MARA

 

mara1.jpg

Az életem második szakaszában, kis Marát tartva a kezemben, visszajönnek az emlékek amikor Édesanyám Lidit és Orsit( lányainkat) tartotta kezében.

mara5.jpg

hbmara18.jpg

Az idő repül, Mara drága most karon ülő vagy, de nemsokára iskolába járó leszel!

Légy mindig kíváncsi és nyitott a világra!

mara2.jpg

mara3.jpg

Sokat gondolkodtam azon, hogy fogok viszonyulni egy kis unokához, de ahogy megszületett, ez már nem volt kérdés...love at first sight...azaz szerelem első látásra :)

sk5_1.jpg

Az élet sok boldogságot ad nekünk. Ha most lehunyod szemed, gondold át, mik voltak eddigi életed  legboldogabb pillanatai,  és ha van kedved,  oszd meg velem...

sk4.jpg

Szólj hozzá!

Streetstyle- a stílus ereje

2018. november 27. 22:35 - ketibredso

 

A stílus számomra sokkal több, mint ruhadarabok egyfajta párosítása.

A stílus számomra nem több mint, ahogy az életünket éljük: ahogy járunk, ahogy mosolygunk, ahogy beszélünk, ahogy szemünk csillog izgalmas dolgok láttán!Ne feledd, ami igazán érték egy megjelenésben, az nem más, mint az eredetiség! Ezt manapság igen nehéz megvalósítani, mert már minden mindennel hordható, de ha valami mélyen  belőled fakad, nem utánozva valakit, vagy valamit, akkor valóban megvalósíthatod önmagad egyedi képét. A jó hír, mindenki különleges, egyedi, és legfőképpen pótolhatatlan ....

 Tippjeim:

  • általában én csak a jó minőségű, érdekesebb darabjaimat őrzöm meg,   régi dolgaimat  keverem a legtrendibb friss vásárlásaimmal
  • azon vagyok, hogy csakis olyan ruháim legyenek, amiket gondolkodás nélkül fel tudok venni.
  • leárazásnál is tudatosan vásárlok, nem esek abba a csapdába, hogy olcsó-akkor meg kell venni!
  • szeretem ha van valami meghökkentő rajtam, ez lehet egy általam átalakított ruhadarab is
  • sokszor turkálókban vásárolt dolgaim a legizgalmasabbak
  • nem vetek meg a designer kópiákat sem, de fontos, hogy jó minőségűek legyenek

izgalmas ing

80 évek fülbevaló

replika táska

fotók: Vály Eszter, kivéve amiket én csináltam SK

ing1.jpg

ing fazonja különleges

trendi olcsó szemüveg

 ing8.jpg

 

ing6.jpg

fotó:SK

izgalmas bőr táska

részlet3.JPG

fotó: SK

átalakított pulóver

átalakított öv, amit most nyakláncként hordok

sam_8755_2.JPG

fotó: SK

átalakított kalap

kétoldalas aszimmetrikus pulcsi turiból, amit sálként is lehet hordani

tiszta gyapjú rövid kabát turiból

sportos és elegáns ruhadarabok mixelése

sam_0906.JPG

kalap átalakítva

f2.jpg

modern és vintage bizsu keverése

k1_1.jpg

f7.jpg

f10.jpg

Ragadd meg a pillanatot és öltözz mindig úgy, hogy gyönyörűnek érezd magad.

Bízz az ösztöneidben és  bátran viselj meglepő darabokat.

Légy saját filmed sztárja, alkoss mindig hangulatot!

Szólj hozzá!

Streetstyle - konzervatív vagy vagány?

2018. október 30. 13:48 - ketibredso

A kérdés felvetése számomra  fontos, mert egyre inkább látom, hogy nemzetközi szinten az influencerek világában nem a konzervatív jelenségek mozgatják meg a kreatívok világát, hanem az

egyéniségek.

A stílusos megjelenés

számomra nem a stylistok által "kreált" hölgyek világát jelenti, hanem, az ön-azonos stílust.

Tudtad, hogy az #iconaccidental hobby-ból kezdett posztolgatni és blogot írni?

Karakteres, rá jellemző összeállításai -kora ellenére - nála sokkal fiatalabb korosztálynak  inspirációként szolgálnak.

TUDOD-E...

Miért követünk egyedi karaktereket?

Mitől válik valaki autentikussá?

Miért van az, hogy a középszer az, amit a többség követ?

iconaccidental_blog.jpg

A  kor  nem akadály arra, hogy bátran merjük felvállalni a vagány megjelenést.

Ezt hirdeti az #advancedstyle az instagramon is, illetve blogjában.

90_modell_1.png

Bátran fel lehet vállalni korunkat is.  Amennyiben előnyként fogjuk fel, akkor már csak örülni kell annak a ténynek,  hogy ezt is megélhettük.

Tudom, nem vagyunk egyformák -lélekben- de a testben mindenkinek egyformán öregszik, jobb, ha ezzel megbarátkozunk, és a lehető legjobbat hozzuk ki korunkból.

iris_apfel.jpg

FARMER SZETTEM TÖRTÉNETE:

fotó: Váli Eszter

IDÉN NYÁRON VEZETTEM BE A GARDRÓBOMBA EZT A FARMER SZÍNT

KÖNNYŰ ANYAGOKBÓL KÉSZÜLT DARABOKAT KERESTEM

 

kek8.jpg

TIPP:

GARDRÓBODBAN MINDIG CSAK A JELEN ALAKODNAK MEGFELELŐ RUHÁKAT TÁROLD

KIEGÉSZÍTŐKNÉL BÁTRAN VISELJ HATÁROZOTT DARABOKAT

TUDD, HOGY MI ÁLL JÓL, EZÜST VAGY INKÁBB ARANY

RUHATÁRAD LEGYEN VARIÁLHATÓ

 

kek1.jpg

kek7.jpg

kek11.jpg

kek5.jpg

Osszuk meg nézeteinket!

középszer vagy minőség?

edgy vagy ciki?

elegáns vagy figyelemfelkeltő?

Várom visszajelzéseteket...

 

Szólj hozzá!

Streetstyle - a természet ereje

2018. október 30. 13:40 - ketibredso

Minden ruhának megvan a sztorija.

Ennek a ruhának is megvan. Utazásaim során szeretem felfedezni a helyi értékeket, legyen az egy piac, vagy a luxus márkák plázája. Környezettudatos megközelítésem a divat irányában elsősorban az ár érték arányban jelenik meg, és aztán, hogy amit veszek az jó minőség legyen.

Sokszor az ár és a minőség nincs arányban, ezért szoktam a drágább  ruháknak is megnézni az összetételét.

Egy szürke szettem  új variációban. Ezuttal ezüst cipővel vettem fel, ezáltal emeltem egy laza és sportos ruhát egy kicsit elegánsabb szintre.

 

erdoff1.jpg

fa2.jpg

erdoff2.jpg

erdo1.jpg

DIY ötletem:

A túl bő a ruhámn derék feletti részénél saját anyagból egy övnek való járatot képeztem ki, és abba piros kötelet húztam. Ezzel tudom szabályozni a ruha szélességét.

ruha: piacon vettem

cipő: outletban vettem

karkötő:magyar design

fülbevaló: 80 as évek

fa5.jpg

ötlet:

viselheted fa kiegészítőkkel is

20160108_161440.jpg

vagy egy arany és ezüst filctollal átfestett gyűrűvel

díy6.jpg

Ha elég bátornak érzed magad a meglévő csizmád átfestésére, íme egy csizma amit már nem hordtam és átfestettem..lehet fehér, vagy ezüst színre is:)

arany cipő.jpg

Szólj hozzá!