Legfrissebb kreációm szeretném most bemutatni nektek.
Az ötlet alapja a hatvanas évek divatja, amikor nőknek ügyelniük kellett arra, hogy mit mivel pásorítottak. A nők megszóltak minden "eltérő" megjelenést és rossz szemmel néztek azokra, akik nem a társadalmi ragjuknak megfelelően öltöztek. Ez volt a couture és haute-couture időszaka, ekkor virágzott a francia divat, ekkor engedhették meg maguknak a first Lady-k, hogy egy-egy nagy ruhatervezővel dolgoztassanak. Tervezőknek megvoltak a kedvenceik, akiket szeretettel öltöztettek, de inkább arról szólt az egész, hogy felismerték az ebben rejlő reklám erejét. Számos gazdag hölgy, kihasználva ezt a sajátságos helyzetet, megengedte magának, hogy nem fizetett méregdrága költeményeiért, azzal, hogy ez neki "jár"...
Amennyiben hiszünk a divat körforgásában, a nagy szabadság után beköszönthet újból egy merevebb tervezői hozzáállás, az illik-nem illik mederbe való sorolás.
Vízióm egy ilyen mederbe terelésről, ahol minden mindennel "passzol", egy új, újrahasznosítás gondolattal társítva a következő: bő, csípőt takaró egyenes vonalú puha leszer kabátkám átszabtam, hosszából levágtam, elől-hátul csiptetésekkel karcsusítottam, és ujját 3/4-re vettem. Blézerem nőisséget tovább fokoztam nyakrészén. Az ötvenes évek kitűző divatját alternativ módon egy kötött kesztyűvel helyettesítettem. Fémszálas dekor szalaggal díszítettem ujjának a visszahajtott részét.
Kötött szoknya hosszát levágtam, hátán a slicc részét masnival díszítettem.
Hozzá passzoló fehér kardigánt stílusban azonos módon dekoráltam.
A megjelenés teljességét a törtfehér svájcisapkával egészítettem ki, amit a szoknya levágott darabjával toldottam meg és egy nagy, szalagból formázott masni díszít.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.